Интервю в подкаста на Майкъл Савидж с Дъглас Макгрегър Следвайте Гласове

...
Интервю в подкаста на Майкъл Савидж с Дъглас Макгрегър Следвайте Гласове
Коментари Харесай

Дъглас Макгрегър: Зеленски се надява да въвлече НАТО във войната, а британците и французите му обещават крилати ракети с далечен обсег

Интервю в подкаста на Майкъл Савидж с Дъглас Макгрегър Следвайте " Гласове " в Телеграм

Лош ден за армията

Майкъл Савидж: Какви няколко дни изминаха, полковник! Не знам по какъв начин да нарека този подкаст, с изключение на „ Светът постепенно обръща тил на Зеленски и украинската война “. Причината, заради която споделям това, са фотосите, които пристигнаха от срещата на върха на НАТО, на които той стои самичък, облечен като че ли с униформата на нюйоркски боклукчия от 1950-те години. С какво е облечен – чисто нови кубинки „ Abercrombie and Fitch “ без нито едно леке от тиня по тях. Аз мисля, че това е режисура. Какво мислите, полковник?

Дъглас Макгрегър: Мисля, че това е засегнатост към чиновниците по чистотата на град Ню Йорк. Те са положителни хора. Не, съществено, там умират хора, а този човек се появява на срещата на върха на НАТО, откакто те са му споделили: „ Стига към този момент, гадино, стой да искаш толкоз доста “, и е оставен да стои самичък.

-  Е, той е в костюм и може да продължава нормалното, до момента в който някой не „ дръпне една линия “ и не изпрати хора да го смъкват от сцената. До тогава това ще продължава и най-тъжното е, че даже и да сте прав, че доста хора охладняха към него, той се трансформира един тип в говореща скука и никой не го желае в близост

- Защо внезапно?

-  Знаете ли, касетъчните бомби доста ме тревожат и ме разстройват, тъй като познаваме тези оръжия като безчовечен. Като боен човек Вие ще кажете, че всички оръжия са античовешки – нормален артилерийски обстрел, в случай че удари траншея, ще убие всички и ще ги направи на кайма. Но като дилетант, който гледа извън, знам, че касетъчните бомби вършат това хилядократно повече. Нищо не може да оцелее при офанзива с касетъчни бомби, по този начин ли е?

- Не, в действителност касетъчните муниции са ефикасни единствено против меки цели.

-  Имате поради човешка плът?

- Да, хора, коли, камиони, джипове, такива неща. Няма провали върху бронирани транспортни средства. Ние имахме големи проблеми през 1991г. с тези касетъчни боеприпаси, тъй като те създават ужасно доста дупки. Накрая, откакто те бяха изстрелвани пред нас, трябваше да караме през полета с касетъчни муниции, които не бяха експлодирали. За нас в танковете нямаше значение, или в бронираните машини или за тежките картечници, които влачехме. Но камионите и джиповете зад нас понесоха ужасни удари и имаше потърпевши хора, които се бяха случили наоколо до тези неща, които се бяха разпръснали на части. Но, дано приказваме почтено, същинската щета я видяхме след войната – когато видяхме деца, по долината на река Ефрат, които намираха тези неща разпръснати в близост и бяха наранени от тях. Ние лекувахме някои от тях, евакуирахме други в полевите лечебни заведения, с цел да бъдат лекувани от раните, които бяха получили вследствие на тези касетъчни муниции.

-  Аз изтръпнах, когато видях, че нашият президент утвърди потреблението на касетъчни бомби. По хиляди аргументи, освен поради вредата, която те нанасят на човешкия живот, а тъй като в общи линии ние знаем, че те са в края на периода си на валидност и всичко това е толкоз цинично, че не е за поверие. Това, което аз прочетох, поправете ме, в случай че бъркам, в края на периода им на гордност те не могат да бъдат употребявани и по тази причина военно-промишленият комплекс, простете, споделя: „ Абе, я да ги изпратим на Зеленски, дано той ги употребява, с цел да можем ние да си създадем нови. “

-  Мисля, че е по-лошо. Иска ми се да съм притежател на положителни вести, само че в този случай мисля, че е още по-лошо. Имаме група от висши чиновници в Департамента по защитата, които в никакъв случай не са свършили добра работа, подготвяйки ни за война. Ако се върнем обратно към 2001, 2002, 2003 година, ние открихме доста бързо, че бронежилетките, които носехме, бяха анахронични и не вършеха добра работа, имахме потребност от нови защитни дрехи. Затова въпросът е какво стана след 1991г., минаха 20 години. Нищо ново ли не сме тествали, нямаме ли нови шлемове, нови бронежилетки? Отговорът беше – не, нищо не сме създали. Същото се отнася и за бойните машини и колесните машини – хората, които оперираха с джиповете и камионите – бойците, в последна сметка, не можеха да чакат да бъдат унищожени, по тази причина започнаха да гу укрепяват със стомана в профил, с цел да ги предпазят от обстрел с малокалибрени оръжия. Въпросът беше за какво никой не намерения за това по-рано, за какво изпращаме хора с уязвими транспортни средства? Помня, отговорът на Ръмсфелд беше „ Ами, отиваш на война с такава войска, каквато имаш “. Но верният отговор беше ‚Добре, връщаме се назад и уволняваме няколко от тези висши чиновници, които са виновни за тези нелепости и не са създали нищо “. Шинсеки беше индивидът тогава, през 2003 година, и нямаше добър отговор. Той не беше направил нищо повече от предшествениците си. Сега въпросът е, изпращаме тези Bradleys и виждаме какво става с тях, когато те са съвсем в края на своята приложимост от 80-те и 90-те години. Те постоянно са съдържали прекалено много алуминий, постоянно са били прекомерно леки, танковото гориво тече по пода на танка – всевъзможни проблеми, само че никой не си прави труда да поправи каквото и да е. Пращаме тези неща и те не се оправят доста добре на бойното поле.

-  Чакайте, дано ревизира, дали съм схванал. Пращаме ги защо, за паравани, знаейки, че са безполезни?

- Мисля, че хората няма да одобряват този мотив – че са безполезни. Те към момента имат доста мощна картечна система в тях, към момента са мобилни, само че казусът е че това е вехта, остаряла техника. По-голяма част от армията и флота също са с остаряла техника. Нищо не е ново. Имаме потребност от нови попълнения от съоръжение, имаме потребност от нова организация. Нашата организация е към момента като от времето на Втората международна война.

-  Мисля, полковник, че макар че Вие сте специалист по военно дело, а аз не съм, само че пропускате нещо доста значимо – ние в този момент имаме будна войска и те могат да вървят с доста красиви униформи. Могат да се бият на високи токчета. Червилото в този момент евентуално се обезпечава от новото командване. Червило за бойното поле. Ние използваме украинските бойци като морски свинчета в прочут смисъл, по този начин ли е?

- Използваме ги като храна за оръдията. Тези нещастни човешки същества са използвани освен от тяхното управление, които в последна сметка са марионетки на Вашингтон. Това са хората, които първоначално бяха определени да създадат нещо, спомнете си – Зеленски беше определен с платформа за мир. Той даде обещание да има мир с Русия, да не се причислява към НАТО.

-  Сигурно скоро ще стартира да носи униформа като на Кастро. Отново, изглеждайки като че ли преди малко е пристигнал от бойното поле. Номерът е изхабен, всички знаят, че това е машинация, той е единствено кукла за развлечение. Но въпросът, полковник Макгрегър, е – използвах цифрите, които ми дадохте, за броя на починалите съветски бойци и броя на украинските бойци – можете ли да ни дадете настояща оценка за жертвите на бойното поле от двете страни?

- Нека създадем моментна фотография на последните две и половина седмици. Така наречената украинска атака. Руснаците са имали може би 1500 до 2000 жертви, от които може би 200 или 300 са били убити. Украинците, въпреки това, са изгубили някъде към 24-26 000 убити. И евентуално най-малко още толкоз ранени.

-  Това е невероятна и ужасяваща статистика, която не се оповестява на никое място. Без да желая да оборвам това, само че по какъв начин се сдобихте с тези числа? От осведомени източници?

- Някои от тези числа излизат и в западната преса в този момент, промъкват се в разнообразни вестници. Някой ми сподели цифрата от 26 000 починали украинци, която идва от офицер от разузнаването, който я е изпуснал пред огромен вестник. Имаме също и отчети, които идват от руснаците, които в действителност занижават жертвите. Има в действителност нещо, което хората не осъзнават – че руснаците са много внимателни в изказванията за вредите, които са нанесли. И във времето поправят цифрите нагоре. Така че, считам, че първоначално те са мислели евентуално 15 до 20 000, а в този момент поправят цифрите нагоре, тъй като, несъмнено, те виждат лежащите по земята тела. След това, несъмнено, би трябвало да погледнем некролозите, които се разгласяват в гробищата – украинските гробища са претъпкани. Проблемът е в Киев – украинците в този момент го назовават Кийф, само че той е Киев – няма да забележим доста белези, че се води война. Руснаците в огромна степен се въздържат от офанзива на този град, спомнете си – това е православен християнски град, който е рожденото място на християнството в Русия и по тази причина руснаците изпитват доста мощно отвращение да нанесат вреди на Киев. Ако погледнете хората по улиците – лято е, наподобява ужасно, питейните заведения са цялостни, клубовете са цялостни, а единствено на 150 благи, 200-300 благи, е месомелачка и хората са поваляни и убивани в огромни количества. Това е доста чудноват набор от условия.

-  И оркестърът свири, както на Титаник. Носът е под вода, a на кърмата танцуват и се веселят.
Полковник, казусът за мен е това превръщане против Зеленски – клоунадата свърши, мъжагата с униформата, брачната половинка му, облечена с рокля, която като че ли е открадната от съветски магазин на едро в Западна Украйна – примерно са разрушили магазин на едро и са откраднали рокля за нея. Но те са остракирани от международната сцена, напълно дискретно, в огромния проект те още са там. Те са в НАТО, на него му е казано да спре да желае толкоз доста, даже и на британците – бях шокиран, споделих, преди Вие да дойдете – преглеждахме Туитър и едно от основните изявления, които видях беше „ Дори на британците им пристигна до гуша от него. “ Британският секретар по защитата беше споделил подбрани думи – ето ги тук, ще Ви ги прочета, това е доста положително: „ Британският министър на защитата Бен Уолъс сподели, че Англия не е службата за доставки „ Амазон “ на оръжия за Украйна и Киев, и е добре Киев да изрази най-малко някаква признателност за нашата поддръжка “. Това е английският министър на защитата Бен Уолъс.

- Е, Бен Уолъс би трябвало да благодари единствено на себе си за това, тъй като той водеше тази задача наред с всички други в Лондон и Вашингтон, за обричане на украинците на неизбежно заличаване от руснаците. Но има проблем с всичко това и хората пропущат нещо от срещата във Вилнюс. Има в действителност няколко казуса. Проблем номер едно е, че британците и французите в този момент дадоха обещание крилати ракети с отдалечен обхват на украинците.

-  Какво ще стане с тях?

- Вие бихте ли дали на човек като Зеленски и неговите офицери, които са обезверени, те знаят, че са изгубили, силите им се разпадат, през днешния ден министърът на защитата Шойгу разгласи атака против това, което той назова „ отбраната Лиман “, което е ориентирано недвусмислено, по моя преценка, към Харков. Така че, руснаците стартират в този момент атака на североизток от отбранителната си линия към Харков през Лиман. И какво е най-вероятно да направи Зеленски с оръжията, които могат да доближат съветска територия? Ще ги изстреля! Защо бихте му дали каквото и да е? Той обезверено желае да ни въвлече във войната. Защо британците и французите му дават каквото и да било в този миг?! Каквото и да е, което той би употребявал, с цел да уязви руснаците в Русия? Той на това се надява най-вече – да въвлече НАТО във войната. А сега той има единствено двама съществени съдружника. Един от тях е Полша. Полското държавно управление остава решено, а литовските приятели и Вилнюс ги следват компактно. Те не престават да приказват за лична интервенция в Западна Украйна. По някакъв метод. Те споделят, това не е част от НАТО. Но в случай че вие сте руснак, а полско-литовски войски влязат в Западна Украйна, те въпреки всичко са членове на НАТО – руснаците ще гледат на това като на троянски кон на НАТО. Дали ще си седят там и ще кажат, „ о, няма проблем, това са просто полско-литовски войски “? Те ненормални ли са?! Да, мисля, че са ненормални.

-  Онзи ден направих подкаст с господин Алекс Марковски, той написа за American Thinker, заглавието беше „ Неизбежна ли е нуклеарната война? “ Той не е боен човек като Вас, само че е доста интелигентен четец на историята и публицист. Аргументът му е много жизнерадостен, да употребявам тази остаряла фраза и бих желал да Ви прочета встъпителния му параграф, може ли, полковник? „ Дали Путин ще извади меча без потребност, може да е противоречиво, само че геополитическата действителност е, че той няма да го прибере безславно. Каквато и да е цената, Путин съживи Русия и построи още веднъж стопанската система ѝ от руините на рухналия Съветски съюз и не може да си разреши неговата Одисея да свърши с изгубването на тази страна. “ Какво мислите?

- Прав е, аз мисля, че няма никакъв късмет Русия да бъде раздрана, каквато очевидно е една от задачите на Вашингтон и неговите другари.

-  О, да. Джейк Съливан и нашият държавен секретар Антъни Блинкен – най-великият, дружно с неконсерваторите. Какво му става на Линдзи Греъм? Звучи като полудял кръволок?!

- Няма разлика сред него и останалите, в случай че би трябвало да съм почтен. Има доста малко хора с трезва преценка за нещата – те мислят, че това е войната, нещо, което се случва в земята на други хора, надалеч от тях и несъмнено, ние в този момент приказваме за Русия, което към този момент не е казусът. Добрата вест е, че европейците са наясно с това. Но ето, че британците и французите доста, доста по неволя дават тези крилати ракети с отдалечен обхват на Зеленски. Той ще ги употребява тъкмо за това, което споделих, той е обезверен. Въпросът е какво вършим ние? Припомнете си, това е президентът на Съединените щати, който седи и приказва с някого в CNN и споделя „ Ами, ние нямаме повече амуниции, които да им изпратим. “ Така че, това е същинската причина да им изпратим касетъчните бомби.

-  Защо нямаме повече амуниции?

- Това е първичното изказване, което се пробвах да направя – хората отпред на защитата не си правят работата. 40 % от нашите бойни подводници сега са в портовете за корекция.

-  Четох за това оня ден. Но, въпреки всичко, не забравяйте, те би трябвало да конфигурират транстоалетни на нуклеарните подводници. Опитвам се да внеса малко светлина в това мрачно място.

- Няма никаква светлина в това отношение, само че изводът е, че флота от нуклеарни подводници, бойните подводници, са извънредно значими за нас. И в случай че тръгваш на война с Русия и по някаква причина тези крилати ракети доведат до солидна съветска контраатака, която отвее всичко до полската граница, най-глупавото нещо, което можем да създадем, е да заплашваме руснаците с нуклеарни оръжия. Руснаците могат да изпълнят Атлантика с подводниците си. Могат да сложат подводници и в Тихия океан, където към тях ще се причислят китайците, тъй като китайците няма да седят и да чакат руснаците да бъдат унищожени от Съединените щати. Ние създадохме злополука, тъй че създателят на тази публикацията има право. Въпросът е кой ръководи във Вашингтон? Кои са по този начин наречените възрастни в помещението? Всички изсипват кофи с обиди върху Доналд Тръмп, той не беше възрастният, само че той е единственият, който спря насилието.

-  Миротворецът. Точно по тази причина го поддържах през 2015 година. Той беше индивидът, който искаше мир, тъй като знае, че войната е неприятна за бизнеса, в случай че не си в бизнеса с войни. Полковник, вие сте човек на войната, само че вие сте и академик. Хората не знаят, че Вие имате и докторат, което аз доста почитам, тъй като аз работих доста интензивно за своя. Нали знаете, преди време не ги раздаваха на дъното на пакета с корнфлейкс, по тази причина аз едвам не умрях, пишейки доктората си и съм сигурен, че и Вие сте работили доста крепко за Вашия. Така че, Вие не сте единствено боен, само че и академик. И това ни води до идващия въпрос. Да забравим за касетъчните амуниции и крилатите ракети, това е ескалация, ескалация, ескалация. Няма деескалация. Кога е евентуално да стартира деескалация, какво би довело до такава, полковник?

- Мисля, че в Москва са стигнали до заключението, че единственият метод да се реализира деескалация, е да показват, че са съществени, още един път. Мисля, че частично това е и повода за някои от офанзивите на Пригожин – съветският отговор на реалити шоуто, Евгени Пригожин. Но един от най-сериозните причини на Пригожин, който резонира мощно измежду съветското население и мисля, че доста старши офицери споделят визията му, е този: „ Вижте, това трае прекомерно дълго време, Владимир. Това би трябвало да свърши и тези хора няма да ни вземат на съществено, до момента в който не нападнем и не приключим това. Трябва да смажем тези хора в Киев. “ Владимир Путин не желае да прави това. По ред аргументи. Той не желае да предизвика война със Съединените щати, не знае какво ще създадем. Бои се, че нашите неуравновесени артисти във Вашингтон...

-  Съгласен.

-...ще се извърнат към нуклеарния спусък.

-  Съгласен.

- И по тази причина той е угрижен. Но мисля, че в този момент нещата вървят в посока, в която те споделят, „ Вижте, президент Путин, ние би трябвало да нападаме, би трябвало да преминем през река Днепър, би трябвало да я прекосим и тогава хората ще ни възприемат съществено. “ И когато споделям, че хората ще ги вземат съществено, мисля, че те гледат към европейците. Те се отхвърлиха от нас. Те не виждат никакви признаци, че ние ще се опомним и ще разберем какъв брой съществено е всичко. Но германците схващат, а подмолно германците във Вилнюс споделиха: „ Вижте, ние нямаме интерес от заличаване на Русия. Ние не желаеме нищо сходно, ние не желаеме да я раздираме. Искаме това да свърши. “ И това беше доста ясно очебийно. И те не са единствените – италианците имат същата настройка, както и всички останали в НАТО, с изключение на нас, Полша и Литва. Това е добра вест, казусът е, че всички желаят да останат васали на Америка. „ Искаме да сме в положителни връзки, харесва ни да бъдем защитавани. Харесва ни да не вършим нищо. Харесва ни да се радваме на богатите си страни, по тази причина – молим, молим, Америка, не ни изоставяй! “ Това е диалогът, чували сме го и преди. „ Америка е водачът на света, американското водачество е витално значимо. Ако Америка няма потребност от нас, ние имаме проблем. “ В реалност те споделят „ Моля ви, Съединени американски щати, продължавайте да вършиме това, което вършиме от десетилетия. “

(Откъс от друго интервю)

„ Въпрос: Има нещо значимо – противозаконни касетъчни бомби и вакуумни бомби са употребявани от руснаците. Има ли алена линия за степента на принуждение против цивилни, което ще бъде толерирано? Когато то се упражнява по този противозаконен метод е евентуално военно закононарушение?

Отговор: Да, ще има. Нямам никакво удостоверение на това. Видяхме отчетите, в случай че това е истина, то е евентуално военно закононарушение. “

-  Знаете ли, полковник, това в никакъв случай не е правено. Ако имаше избори през идващите няколко седмици в Америка за тази война, имам интуитивно, и рационално, чувство и мисли, че ще бъде 75 на 25 – „ По дяволите, махайте се оттова! “ С американския народ, най-малко. Вие евентуално смятате, че те в действителност мислят, че Зеленски е жертвата тук, нали по този начин?

- Да, това им се дава.

-  Нищо друго, с изключение на неистини.

- Познавам един човек от години, той сподели, „ Знаеш ли, Дъг, склонен съм с теб. Наистина съм доста смутен от това, което направиха руснаците в Украйна и по този начин нататък. “ Аз го попитах: „ Кого слушаш? “

-  Кой Ви споделя това?

- Един мой добър другар, познавам го от години, той е образован човек. Попитах го кого слуша? Е, слуша CNN, MSNBC, ABC, Fox – всичките го споделят. Една и съща ария.

-  Получих известие от един човек от медиите оня ден и той не беше Тъкър Карлсън, който апропо съгласно мен беше уволнен, поради антивоенната си позиция, наред с другите неща. Просто събрах две и две, тъй като огромните корпорации, както приказвам от години, би трябвало да се изследват взаимосвързаните корпоративни управителен длъжности. Ако погледнете кой е в борда на една новинарска корпорация, а по-късно погледнете кой е в борда на Martin Marietta и кой е в борда на Lockheed Martin, ще откриете взаимосвързани корпоративни управителен позиции. Хората не знаят по какъв начин работи това в действителност на равнището на кукловодството. Всеки, който заеме позиция, че войната е неприятно нещо, няма да бъде виждан или чуван в медиите доста постоянно. Не можете да го чуете по нито една медия. Никой, който е против войната, не е чуван, полковник.

- Да не забравяме, че хората, които преди малко описахте, също нямат връзка с действителността. Те не осъзнават, че войната към този момент не е нещо, което можеш да обявиш на безсилен конкурент. Ти не се биеш против мъже в чаршафи, сандали и АК-47. Ти нападаш съветската страна и нейното население. И за разлика от нашата страна, която е надалеч по-разединена, в сравнение с някой е подготвен да признае –  на всички вероятни равнища – Русия е обединена. Това е огорчение на обществото. Те са обединени, а Путин има 89 % утвърждение. Най-голямото предизвикателство за него е да задържи хората в уравновесена позиция, тъй като междинният руснак мисли, че всички тези украинци би трябвало да бъдат смачкани до крайник. Те са изцяло лишени от състрадание, до момента в който той се пробва да види огромната картина и в същото време да се увери, че когато това свърши, Русия ще може да живее с Украйна, каквато тя е, стига да е неутрална. На никой във Вашингтон не му пука за всичко това. Те мислят, „ Ние сме великата мощ и можем да дефинираме накъде върви светът. “ Те са си изгубили мозъка, това не е 1992-ра.

-  Римската империя, още веднъж. Пат Бюканън написа страхотна книга преди 20 години, наречена „ Република, не империя “. Няма да не помни това толкоз положително заглавие. Но ние се държим като имперска мощ. С изчерпващи се ресурси от амуниции, 40 % от подводниците ни, нуклеарните подводници, са неоперативни, Бог знае какво още не ни е казано за дисфункционалната ни войска от Джо Байдън и секретаря по защитата, както и да се споделя той, касетъчни бомби.

- Имаме главнокомандващ военно-въздушните сили, който е номиниран за идващ ръководител, за който е обществено известно, че желае да понижи броя на белите водачи и офицери във военно-въздушните сили на към 42 %. Има прекомерни доста бели мъже във военно-въздушните сили.

-  Това афроамериканецът, който пробутват напред ли е, за него ли говорите

- Да, да.

-  Той си служи с расистки обоснована нелепост. Аз не напълно на смешка споделих наскоро, и незабавно бях свален от ефир, че може да пристигна ден, когато някой ще каже, че всички тези кръстове във военните гробища го карат да се усеща неловко, тъй като не е християнин и желае кръстовете да бъдат отстранени от военните гробища. Казах нещо в тази връзка и незабавно бях изхвърлен от ефир. Ние сме единствено на едно поемане от това равнище на безумство.

- Страстта към атеизъм, и нихилизъм, и социализъм е доста мощна, няма спор. Много е тъжно. Това е една от аргументите, съгласно мен, за това, че ни липсва примирение. Вече не съществува честен компас, тъй като изключихме религиозните правила от полемиката. Без религиозни правила какъв е моралният ни компас?

-  Това е по този начин, няма морал, тъй като ни споделиха, че моралът е нещо доста персонално, ние всички имаме персонално разбиране какъв е нашият личен морал, няма водещи правила, няма пътеводна светлина, няма Бог, няма север, изток или запад. Ако ти е прелестно, направи го, в случай че искаш го направи и на пътя, в случай че ти се желае да се сношаваш с пожарния кран, направи го, ние ще го сложим на корицата на списание Time, като образец за начин на живот, човекът-хидрант като нова форма на живот. С тази полуда можеш да отидеш толкоз надалеч. Когато бях млад ни учеха, че повода Америка постоянно да печели войните, аз бях дете през 50-те, е че ние почитаме човешкия живот. А японците не го почитат. Те биха пожертвали всевъзможен брой хора, ни се споделяше, когато бях дете през 50-те, тъй като животът няма значение в тези страни. Но ние в Америка, ние почитаме човешкия живот, ние го почитаме. Вярно ли е това към момента?

- Мисля, че частично беше правилно тогава, не мисля, че беше изцяло правилно, тъй като имам съществени подозрения, че другояче бихме злоупотребили с атомната бомба. Но го направихме, тъй като мислехме, че това е най-хубавият метод да прекратим войната, която сигурно щеше да убие доста повече американци. Знам от родителите си, които са претърпели войната, татко ми беше в Тихия океан и командваше един корабите Хигинс. По това време беше в Окинава и споделяше, че всички са се радвали, когато са разбрали за нападенията над Хирошима и Нагасаки. Казваше, че омразата към японците е била голяма, само че всички са знаели, че това ще докара до завършек на войната, а всички са желали да си идат вкъщи. Ако сте гледали кино лентата „ Патън “ (ген. Патън – б.пр.), Патън споделя: „ Трябва да победим руснаците незабавно, до момента в който разполагаме с войска, която да го направи. “ Звучи ужасно, Джордж, само че всеки тогава искаше да се прибере в къщи. На всички им беше писнало от войната. Патън приказва с няколко дивизии в края на войната, към май-юни и до момента в който той обикаля и беседва с тях, казвайки, че би му се желало да отиде с тях и да убие японците, тъй като те ще имат опция да го създадат, той е освиркан, до момента в който е на сцената. Никой не желае да го слуша, има протести. Защото, вижте, да се биеш против германците не е било лесна задача, нито един път не сме се справили доста добре против тях, в никакъв случай не сме реализирали загуба против Германците, по-малка от 1:1. Въпреки че сме воювали с немска войска, която е била сянка на това, което е била в предишното, поради многото дадени жертви. И когато това нещо свършва, хората споделят: „ Ти с мозъка си ли си? Аз съм благополучен, че съм жив, а в този момент ти искаш да отида в Тихия океан?! Забрави! “ Ние не бяхме изключително въодушевени да се бием с който и да е. И това не е нещо неприятно, аз не подлагам на критика.

-  Веднъж имах по радиото, преди доста години, позвъняване от един американски японец, който сподели: „ Майкъл, знаеш ли, че даже възрастните дами в Япония са били подготвени да вършат ножове от бамбук и всеки жител в Япония е бил подготвен да убива американците, които идват. Дори възрастните дамите са били подготвени. “ Аз му споделих, че несъмнено се майтапи. „ Не, не се майтапя “, той сподели, че това е ставало в Япония преди да бъдат хвърлени бомбите. Те са щели да се бият до последния японец.

- Да, което, несъмнено, е безумство, и е излишно и мисля, че даже и през днешния ден, образованите, умните японци признават това. Но в този момент сме в друг свят. Хората във Вашингтон не са. Хората във Вашингтон мислят за всяко нещо, като че ли сме в средата на 20 век и се състезаваме за позиции, като че ли би трябвало да ги спрем на някоя граница. Те виждат един свят, цялостен с врагове и не виждат света, в който най-големите ни проблеми не са в чужбина, те са тук.

-  Те не виждат и южната ни граница, с картелите и дрогата, за които са слепи.

- Да, изцяло, и не гледат на това като на нещо екзистенциално. Аз съм уверен, че очевидно някъде някой печели от търговията с опиати и противозаконния трафик на хора, няма спор. Но това просто е цялостен неуспех за справяне с действителността. Ние нямаме причина да се бием с Русия. Няма никаква съответна причина да се бием с Русия. Няма съответна причина да се бием с китайците. Няма разлики сред нас и Китай, както уточни Доналд Тръмп, които да не можем да разгадаем с стопански средства, на оперативното равнище на бизнеса. Китайците взимат вашето IP, вашата интелектуална благосъстоятелност, ами, за какво тогава ги пускате във вашата лаборатория? Защо ги пускате в университетите си? Защо им позволявате да идват в страната с хиляди през южната граница? Това е безумство. Там би трябвало да се фокусираш. И не решаваш да тръгнеш на война против 1,4 милиарда души, отдалечени на 10 000 благи. Това е просто неуместно.
„ Над 100 страни подписаха конвенцията за касетъчните амуниции – съглашение, което не разрешава използването им, само че Съединени американски щати не я не разрешава. „ Обсъдих това с нашите съдружници, разисках го с нашите другари на Хълма и ние сме в обстановка, в която Украйна продължава да бъде брутално нападана през границата... “ (Джо Байдън в тирада – б.пр.)
Украйна твърди Съединени американски щати, че има минимални шансове да пострадат цивилни, тъй като тя няма да употребява бомбите в цивилна и градска среда.

- Доктор полковник Макгрегър, сложете си шапката на стратегически шпионин – което вършиме в този подкаст – само че този път с фокус върху уменията Ви на академик и боен за миг. Как ще продължи тази война и по какъв начин ще свърши?

- Ако всичко остане просто един малоумен плач, мисля, че европейците ще скъсат с нас, в последна сметка. И евентуално германците, италианците, може би и други, просто ще кажат: „ Стигнахме оптимално надалеч с Вас, президент Байдън, не можем да отидем по-нататък. “ И ще изискат среща с президента Путин. И в случай че кажат на Путин, че ще суспендират всякаква помощ за Украйна, и че имат предпочитание да седнат без предварителни условия за мирни договаряния, мисля, че Путин ще седне с тях и европейците, групово, ще могат да изковат това. Този е най-хубавият път, тъй като никой във Вашингтон няма да признае, че е сбъркал. Как си признаваш грешката, „ Вижте, ние сгрешихме, Русия не е слаба, Русия не е уязвима, Русия не е просто някаква страна от третия свят, не е бензиностанция “, спомняте си тези глупави мнения. „ Всички сгрешихме, намесихме се в нещо, в което в действителност не искахме да влизаме, и в последна сметка ние в действителност е по-добре да вършим бизнес, в сравнение с да водим война. “ Никой не желае да каже това. Така че, ние нищо няма да оправим, не можем да водим повече. Европейците ще би трябвало да поемат самодейността.

-  Имаме наближаващи президентски избори и всички се състезават за позицията, в това число и сенилни хора. Не знам дали Байдън се преструва – един ден наподобява като изкуфял човек в халат, на идващия ден е във форма и нападна. Не знам дали това е режисура, която употребява в своя изгода, или в действителност е ту по този начин, ту другояче. Сенилността, прочее, не е еднакво положение, всеки, който я е изучавал знае, че в никакъв случай не е равна линия право надолу. Има подеми, има спадове, има положителни и неприятни дни. Той е добре за към 15 минути едновременно, в случай че не е вечерял предната вечер, тъй като е трябвало да го сложат да си легне и да го завият с одеалце. След това става на сутринта и евентуално може да изкара едни прилични 15 минути игра. Плашещо е да се следи това! Виждаме сенилността, виждаме лудостта, виждаме отмъстителността, възползването, само че няма разсъдък. Няма умереност. Никой не споделя „ Стига към този момент, това би трябвало да спре! “ апропо виждам пропуквания в зданието отляво, отляво се появяват хора, които желаят да се кандидатират, които назовават екипа на Байдън „ войнолюбци “. Всички – от Кенеди, до полковник Уест, който ненавиждам по всички други въпроси, само че в този момент внезапно той осъзнава, че демократите са откачили войнолюбци. Смятате ли, че стартира да се събира лява коалиция?

- Мисля, че и аз, и Вие знаем, и аз го знам от доста време, че в действителност няма две партии, това е унипартия. И има прекомерно огромен консенсус в поддръжката за неприятни политики, които обогатяват членовете им. Така че, това, което в реалност имаме в този момент, е огромен брой обичайни консервативни републиканци и демократи. Аз съм израснал с демократи във Северна Филаделфия – тези хора през 50-те и 60-те години бяха патриотични, солидни американски жители, в никакъв случай не съм имал мотив да мисля, че те желаят нещо коренно друго от републиканците, и едните, и другите бяха предани на страната си. Р.Ф.К.- Младши съставлява тези хора. И по тази причина съм казвал неведнъж – имаме потребност от друга партия. В нея ще влязат републиканците на Тръмп и демократите на Р.Ф.К. И ние ненадейно ще установим, че имаме крепко болшинство. Аз не мога да направя това, не съм политик, не знам по какъв начин да го направя, само че мисля, че това е в полза на американския народ, тъй като в този миг не виждам доста положителни вести, които да идват от институционалните партии.

-  Ще хвърлите ли ръкавицата?

- Не, не.

-  Знам, Вие не сте политик.

- Вижте, ние злословим за политиците и през множеството време те го заслужават, само че да бъдеш определен на избори не е лесна задача.

-  О, ужасна е.

- Трябва да подложиш себе си и фамилията си на безчовечие, с цел да успееш да стигнеш до линията на финиша. Така че, тук нямам нищо срещу тях. Проблемът е, че стигнахме до точката, в която в действителност, в действителност имаме потребност от мъже, дами, които са по-предани на страната си, в сравнение с джоба си.

-  Полковник, от военна позиция, знам, че времето Ви е лимитирано, не съм виждал по-зает човек от Вас в последно време, апропо, Вие сте на всички места, сигурен съм, че можете да се кандидатирате за поста. (Смях) Но, знам че не желаете това. Сега съществено, в този момент сме още по-сериозни, в сравнение с бяхме по-рано през днешния ден, което е добре. Ако руснаците стартират блицкриг, с техните лични крилати ракети, в предпазен удар против Киев и вземат властта, ще свърши ли войната?

- Това е добър въпрос. Не можем да кажем да или не, тъй като не знаем резултата от тези ракети „ Кинжал “ – те са свръхзвукови, поразяват верните цели. Сигурен съм, че обезглавяването може би ще помогне, има доста руснаци, които в персонални диалози споделят, че съгласно тях – приказвам за военни хора – всичко това ще свърши, когато украинското командване излезе и каже „ Стига “. Говоря за украинската войска. „ Получихме си заслуженото и сме подготвени да спрем. “

-  Те биха били убити.

- Да, по този начин е ставало до момента. Но ние знаем, че дезертьорството е излаз. Имаме взводове и роти от украинската войска, които се предават на руснаците. Спомнете си, че множеството от хората, които се бият един против различен, приказват съвсем същия език. Имаше един случай преди към седмица, когато пълководец на рота повика руснаците насреща и сподели: „ Опитвам се да изтеглям ранените “. В рота от към 120 души, той имаше 30 тежко ранени хора, а всички останали бяха изтощени, с изчерпани амуниции. Той сподели, че в случай че мине по веригата на командването, те няма да изтеглят ранените. Няма да ги извадят. Такива неща са ставали и преди. И той споделя, че единственият метод, да резервира хората си живи, е да се предадат. „ Аз ще се предам! “ Руснаците бяха доста умни през цялото време – те постоянно се отнасяха с украинските бойци и пленници доста добре. И този пълководец реалокира цялата си рота от съветска страна и се завърши.

-  Това не съм го чел в New York Times?! Четох, че руснаците изнасилват, режат ушите на украинците.

- Всъщност, аз не преставам да приказвам на хората, че в случай че търсим аналог на съветската войска, сме най-близко до царската войска, днешната войска няма нищо общо със руския модел.

-  Това не е ли нещо значимо?

- Това приказва нещо, което Вие и аз знаем, че е правилно – това е вътрешната еднаквост на хората, вкоренена в просвета, вяра, език и по този начин нататък. Това не се трансформира. Когато се разпадна Съветският съюз, имаше смешка в кръговете, които изследваха страната: хората споделяха „ Какво ще стане със руския човек? “ Защото всички говореха за новия руски човек. Отговаряха им „ Сега всичко се разпадна и ще имаме украинци, руснаци, латвийци, литовци, естонци, казаци, узбеки, татари “, знаете... Разбира се, че не. Защото тяхната вътрешна еднаквост е действителна, цялата тази руска работа беше просто нелепост. И апропо, мисля, че и ние в Съединените щати виждаме нещата по този начин. Опитваме се да конструираме нови хора, някакъв нов, неестествен конструкт. Защото хората не са действителни, ние сме заменяеми. Ние нямаме значение. Нямаме потребност от стандарти за банкет в лицей, нямаме потребност от стандарти за армейска дисциплинираност. Просто всички живеем дружно и в последна сметка всичко е неестествен конструкт и това е нелепост. Това не работи.

-  Нулево държавно управление. Една книга, която прочетох преди години, несъмнено, бях я взел от китайски болшевик, която я беше взел от френските революционери, които, хората не знаят, са преправили календара си и са го трансформирали в революционен календар. На процедура са изтрили френската история и са сменили календара.

- Значи са били първите същински комунисти.

-  Абсолютно. Но ние минаваме през същата гражданска война в Америка сега, с малко по-забавено придвижване.

- Когато свършва революцията, в 1799 година, Бонапарт, който най-сетне се въздига от пепелта и споделя „ Край, революцията свърши. “ И какво стана с Франция? Стана още веднъж френска.

-  Кога Америка ще стане още веднъж американска, полковник?

- Това е зареден въпрос. Разбира се, нямам отговор.

-  Хайде, можете да стреляте с това заредено оръжие.

- Не, това е мъчно. Нямам никакъв елементарен отговор, само че би трябвало да търсим отговора в мозъците на всички. Знаете това. Много американци задават същия въпрос. Ние нямаме огромно предпочитание да разрушим паметниците от Гражданската война. Ние не сме нетърпеливи да отречем достиженията на предците си, на хората преди нас. Това са нелепости, ние обичаме страната си. Така че въпросът е – какво вършим? Това ще се обърне, сигурен съм, че това ще стане.

-  Имам в фамилията си доста по-умни от мен хора, които споделят, че всичко е завършено, че не може да бъде възобновено. Байдън, за късите си няколко години и полуделите леви миниони са разрушили страната ни вечно, през всички равнища до детската градина, а аз съм непонятен оптимист измежду скептицизма си. Изцяло имам вяра, че Америка ще се възвърне.

- През ноември 2001 година бях част от дребна делегация от униформени военни офицери, водени от адмирал с три звезди, и отидохме в Москва да стартираме връзки с тогавашния съветски генералитет от Военната академия и имахме срещи с членове на съветския генералски състав. Беше доста забавна седмица. Ед

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР